fbpx
+31 (0)20 – 3315992 booking@gonkd.nl Kinkerstraat 62a, ​1053 DZ Amsterdam

START YOUR DAY
IN PERFECT SHAPE!
WENKBRAUWEN THREADEN/WAXEN FOR WOMEN # MEN

Alles wat je moet weten over je brows – en meer…

BROWS MENU – We do Henna Tinting too.

Brow Tinting €15,-
Lash Tinting €17,-
Brow Threading / Wax €17,- (Touch up)*
Brow Threading / Wax €21,- (Perfect Shape)*
Brow Threading / Wax plus Tinting €22,- (Touch up)*
Brow Threading / Wax plus Tinting €26,- (Perfect Shape)*
Brow shape-tweezer only. €21,-

* For tinting with Henna, we add € 1,-

FACIAL THREADING or WAXING

Ears or Nose €8,-
Chin €10,-
Upper lip €10,-
Side burns €10,-
Jaw line €10,-
Face plus eyebrows (touch up) €35,-

LASH VOLUME LIFT

Lash volume Lift €50,-
Lash Volume Lift en verven wimpers €57,-

BROW LAMINATION/Lift

Brow Lamination Basic €50,-
Brow Lamination plus Tinting €55,-
Brow Limanation plus Threading/waxing €60,-
Brow Lamination with threading and tinting €65,-

TYPE BROW & LASH BEHANDELINGEN

Wenkbrauwen, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Ze omlijsten je ogen en bepalen voor een groot deel je uitstraling. De vorm en kleur zijn daarom ontzettend belangrijk. Welke opties zijn er:

1 THREADEN

Is het ontharen van je gezicht en/of wenkbrauw met een dun stukje touw. Deze techniek is ongelooflijk precies en iets milder voor je huid, dan waxen. Je kunt de vorm van je wenkbrauw er ook strakker mee maken. Je helpt zelf mee, door de huid te spannen.

2 WAXEN

Als je het liefst er zo snel mogelijk vanaf bent, dan is harsen de betere keuze. Je pakt een grote oppervlakte, waardoor je sneller van de pijn af bent. Twijfel je tussen threaden of waxen?  Kies dan voor een brow combo behandeling. Eerst waxen we snel de haartjes weg de finish in touch (strakker maken etc) doen we met touw. Best of 2 worlds.

3 TOUCH UP

Deze behandeling is aan te raden als je regelmatig je wenkbrauwen bij een brow stylist laat bijwerken (elke 3 tot 5 weken). De vorm wordt zo veel mogelijk aangehouden. Je gaat snel en clean de deur weer uit.

4 PERFECT SHAPE

Hierbij is meer tijd voor analyse en (re)shapen van je wenkbrauwen. Ideaal voor First timers, wanneer je wenkbrauwen aan een groeiplan toe zijn en/of lang niet behandeld zijn.

5 VERVEN

Een wenkbrauw verf is bedoeld om de haartjes een kleur te geven. Doordat lichte haartjes gekleurd worden, lijkt de wenkbrauw voller. Bij deze vorm kunnen gaatjes niet opgevuld worden. Het effect is ongeveer 3 weken zichtbaar.

6 BROW HENNA

Is een natuurlijk alternatief (geen oxidant) voor wenkbrauwverf. Henna geeft zowel kleur af op de haren als de huid, vooral waar de donshaartjes zitten, waardoor gaatjes kunnen worden opgevuld. Het effect is intensiever, vooral de eerste 3 dagen, waardoor minder geschikt voor newbees (1ste keer kleuren) en wanneer je gelijk een belangrijk event hebt. Brow henna blijft ca. 7 dagen op de huid en 4 weken op de haartjes.

7 Lash Volume Lift (LVL)

Je bed uitstappen en met zo weinig mogelijk make-up je dag beginnen. Klinkt goed toch? Kies dan voor een wimperlift. Met hulp van Siliconen pads en een speciaal ontwikkelde vloeistof worden de wimperhaartjes behandeld en je wimpers gelift. Dit zorgt voor een superfrisse blik en optische verlenging. Ps. We raden een lashlift met het verven van de wimpers aan, voor een nog meer indrukwekkende oogopslag.

8 BROW LIFT

Eyebrows speak louder then words. Zeker als ze helemaal perfect zijn. Bij een Brow lift, worden de haartjes in de gewenste richting geplaats, zodat ze een stuk voller en/of strakker lijken. Dit wordt gedaan met een speciale lotion.  Na de behandeling zien de wenkbrauwen er vol, sprekend en een beetje “fluffy” uit. Het resultaat blijft ca. 6 weken zichtbaar.

VOORBEREIDING

Plan it

Plan je afspraak in op een geschikt tijdstip. De huid rondom je wenkbrauwen wordt een beetje rood na de behandeling, en zal ook zo blijven voor een halfuurtje. Let vooral op als je huid snel geïrriteerd raakt, dat je niet gelijk een belangrijke afspraak na je brow behandeling hebt ingepland.

Make-up free

Het is beter om zo min mogelijk make-up te dragen naar je brow of wimper behandeling. Er is altijd kans dat tijdens het epileren, je foundation en concealer worden uitgeveegd. Kom ook zonder contactlenzen en waterproof mascara als je een Lash Volume Lift behandeling boekt of het verven van je wimpers hebt ingepland.

Terug groeien overplukte wenkbrauwen

Iets te flink geplukt? Met geduld groeien de wenkbrauwhaartjes weer terug, maar hoelang dit duurt is afhankelijk van de groeicurve van je brows. In de tussentijd kun je een wenkbrauwserum of Castor olie gebruiken. Masseer deze 1 à 2 minuten in. Laat de olie 20-30 minuten zitten of zelfs een hele nacht. Maak ze daarna schoon met warm water. Herhaal een aantal weken voor het beste resultaat.

Do’s

Kies een tintje donkerder:

Dit is een beetje spannend, maar je brow verf/henna vervaagt, dus een donkerdere kleur zal langer een vollere illusie wekken. Ook al raden we aan, om niet te ver bij je eigen haar/wenkbrauw kleur vandaan te gaan. Overleg met onze stylist wat voor jou de beste optie is.

Smeren:

Voelt je huid 12 uur na je behandeling toch nog gevoelig aan, koel de huid en smeer de rondom je wenkbrauwen de huid in met Aloë Vera. Aloë vera verzacht namelijk de pijn en helpt ook tegen roodheid.

Houd ze droog:

Weersta de verleiding om je wenkbrauwen te wassen (of aanraken) na een verfbeurt, Brow lift. Het liefst voor 24 uur, maar hoe langer, hoe beter. De verf moet na de behandeling nog namelijk nog goed kunnen intrekken in de haartjes.

Dont’s

Tussen 2 behandelingen in:

Probeer je wenkbrauwen tussen 2 behandelingen in, zo veel mogelijk met rust te laten. Groeit er een haartje ver van je wenkbrauw vandaan, dan kun je die voorzichtig met een pincet verwijderen, maar laat de (dons) haartjes dichtbij gewoon zitten.

Eindeloos kammen

Hoe mooi de vorm ook is…een spoolie en wenkbrauwgel kunnen ervoor zorgen dat haartjes uitvallen. En daarmee verdwijnt het geverfde ook sneller. Borstel je wenkbrauwen door als ze warrig zijn, maar overdrijf het niet. Kam ze ook niet tegen de richting in.

Aftercare

Voor een langer behoud van je Henna Brows, verf, LVL en/of Brow lift zijn er een aantal adviezen.

Houd je wenkbrauwen droog

Houd je wenkbrauwen/lashes de eerste 24 uur droog. Dit betekent dat gezichtsbehandelingen ook even moeten wachten en zweet telt ook als vocht.

Geen olie

Gebruik geen oliehoudende producten op of rondom de wenkbrauwen. Olie lost namelijk de verf op de huid op.

Geen peelende producten

Gebruik geen peelende producten op of rondom de wenkbrauwen;

Niet reinigen

Gebruik geen reinigingsproducten op de wenkbrauwen, reinig de wenkbrauwen na 24 uur alleen met water;

Wrijf niet

Wrijf niet over de wenkbrauwen bij het wassen van het gezicht. Dep de wenkbrauwen droog, niet wrijven:

Geen waterproof make-up

Gebruik geen waterproof wenkbrauw make-up.

DE MEEST GESTELDE VRAGEN

Nog een keer de belangrijkste vragen van onze klanten uitgeschreven.

Reacties komen bij een zeer kleine groep mensen voor. Het kan gebeuren dat je niet tegen een bestanddeel in het product kunt. Je kunt de huid altijd koelen, dat helpt tegen eventuele jeuk. Je kunt daarna aloë vera gel gebruiken. Eventueel kun je ook anti-histaminetabletten bij de drogist halen. Na een aantal dagen zal de irritatie verdwijnen.

Ja dit kan, maar het komt weinig voor. Om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent kan je een patch test doen. Hierbij brengen we een beetje henna of verf aan op de binnenkant van je arm. Krijg je binnen 48 geen allergische reactie? Dan kan de Brow henna of verf veilig worden toegepast.

Kijk aan het einde van je behandeling goed naar de kleur. Is deze te donker, dan kunnen we met een speciale lotion, deze dezelfde dag nog vervagen. Hou er ook rekening mee, dat de kleur na 3 dagen wat lichter wordt. Iets donkerder aan het begin zorgt voor de juiste kleur na een paar dagen. Door gelijk make up remover gebruiken, kun je dit proces zelf versnellen. Een lipstick opdoen, zorgt ervoor dat het veel minder opvalt, mocht dit onverhoopt toch gebeurd zijn.

Absoluut, beauty is voor iedereen. Je hoeft je je geen zorgen te maken, dat mensen zien dat je je wenkbrauwen hebt laten doen. Leg onze stylist uit wat je wel en niet wilt. We leggen de nadruk op de sterke punten, knippen de haartjes die te lang zijn en halen de haartjes tussen de wenkbrauwen (monobrow) weg. Indien gewenst kunnen we de neushaartjes ook verwijderen.

Het duurt ongeveer een uur. We beginnen eerst met het schoonmaken van de ogen, waarna de onderste wimpers worden afgeplakt met een eye pad. Daarna is het passen en meten, hoe groot de krul moet zijn. De wimpers worden vastgezet, door ze omhoog te kammen met een lifting lotion. Dit is precisiewerk en moet ongeveer 15 minuten intrekken. Om de vorm hierna wekenlang goed te houden, gaat er daarna een setting lotion overheen. Deze moet ook 15 minuten intrekken. Indien gewenst wordt er een wimperverf aangebracht. Voor de echte finish in touch, raden we deze extra wel aan.

Ja, dat kan! Alleen de eerste 24-48 uur niet. Je wimpers mogen dan niet nat worden, anders kan de setting lotion niet goed z’n werk doen. Kijk dus vooral uit met het wassen van je gezicht de volgende ochtend. Probeer je wimpers ook regelmatig door te borstelen om te voorkomen dat ze een warrige boel worden. Kijk ook uit voor waterproof make-up. Die is moeilijker te verwijderen en gebruik een remover die niet op oliebasis is.

Nee, tenzij je het heel vaak zou doen. Je wimpers zullen er niet sneller door uitvallen. Als je toe bent aan een nieuwe lash lift, is het wel verstandig om te zorgen dat je laatste behandeling minimaal vier weken geleden was.

Een lash lift geeft een veel natuurlijker effect dan extensions doen. Het zijn je eigen wimpers en met wimperverf creëer je de illusie dat er nóg meer volume in je wimpers is. Ook blijft een lash lift langer zitten, zo’n 6 weken, terwijl je extensions om de 4 weken weer moet bijvullen en soms sneller.

Het is niet bewezen dat het slecht is voor de baby, maar raden het niet aan. Het kan zijn dat de Brow of Lash lift in verband met je hormonen minder goed pakt. Mocht er een allergische reactie optreden, dan kan het zijn dat je niet zomaar alle medicijnen hiertegen kunt slikken in verband met je zwangerschap.

In principe niet. Het is het belangrijk dat de juiste producten gebruikt worden en de juiste inwerktijden worden gehanteerd. Zorg wel dat er minimaal 2 maanden tussen je behandelingen in zit.

In principe voor iedereen, mits er genoeg haartjes zijn. Als er echt happen uit de wenkbrauw zijn of er heel weinig haartjes groeien, wordt het niet zo mooi. Met een brow lift kun je ook bij vrij dunne wenkbrauwen een hoop volume creëren. Voor bushy brows, biedt de brow lift ook uitkomst, omdat ze prachtig in model blijven staan. Let er wel op, dat de haartjes er donkerder uit komen te zien, daarom raden we het verven erna, vaak af. Het resultaat is ook mooier, als je eerst een clean up van de wenkbrauwen toevoegt.

Gemiddeld staat er 4 tot 6 weken voor het resultaat, daarna zal het effect geleidelijk verminderen.

©2019 - GONKD Amsterdam