fbpx
+31 (0)20 – 3315992 booking@gonkd.nl Kinkerstraat 62a, ​1053 DZ Amsterdam

Wax bar Amsterdam: GoNKD

Denk jij ook liever niet na over of je je nu wel of niet geschoren had als je dat korte rokje uit de kast trekt? Lijkt het hebben van een gladde huid, de hele zomer lang, je heerlijk? Dan is waxen de ultieme uitkomst voor je. Na een wax beurt bij Go NKD wax bar in Amsterdam heb je wekenlang geen last meer van stoppels.

Wax bar Amsterdam Go NKD

Wat is waxen?

Waxen is een methode om lichaamshaar te verwijderen. Na een wax beurt groeit je lichaamshaar een aantal weken niet terug, wat veel langer is dan wanneer je je lichaamshaar bijvoorbeeld scheert. Bij een wax beurt worden de lichaamsdelen die jij haarvrij wilt hebben met warme was ingesmeerd. Deze wordt er vervolgens met strips weer afgehaald, waarbij de haartjes samen met de wortel meegetrokken worden en er een gladde huid overblijft.

Het grootste verschil tussen waxen als ontharingsmethode in vergelijking tot scheren of het gebruik van een ontharingscrème is dat je bij waxen ook de haarwortels verwijderd, waardoor het langer duurt voordat haartjes terugkomen. Met waxen kan ongewenst lichaamshaar wel 3 tot 5 weken wegblijven. Wekenlang geen stoppels, irritaties of scheerbeurten: heerlijk!

VOORDELEN VAN WAXEN

Waarom zou je ongewenst lichaamshaar waxen? Wij hebben de voordelen van waxen in onze wax bar in Amsterdam op een rijtje gezet:

1 GLADDE HUID

Na een wax beurt heb jij 3 tot 5 weken een gladde huid.

2 DIRECT RESULTAAT

Na een wax beurt heb je gelijk resultaat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een laser behandeling.

3 LANGER GLAD

Bij het waxen worden ook de haarwortels verwijderd, waardoor jouw huid veel langer glad is dan na het scheren of gebruik van een ontharingscrème.

4 GEEN INGEGROEIDE HAREN

Waxen zorgt er ook voor dat je geen last hebt van ingegroeide haartjes of een (rode) geïrriteerde huid.

5 ZACHTE HUID

Bij een wax beurt worden ook dode huidcellen verwijderd, waardoor je een ultra zachte huid krijgt.

Een brazilian wax pijnlijk? Het is even doorbijten, maar daarna geniet je wekenlang van het resultaat. Bij Go NKD wax bar in Amsterdam werken we daarnaast heel voorzichtig en nemen we de tijd voor je. Is het je eerste brazilian wax? Laat het ons weten, dan leggen we je alles stap voor stap uit en plannen we iets meer tijd voor je in.

Typen wax beurten

Je kunt zelf bepalen welke lichaamsdelen je wilt waxen. Zo bieden we in onze wax bar in Amsterdam wasbeurten aan voor armen, benen, buik, rug, oksels, full body, bikini en brazilian wax. De laatste twee zijn de meest bekende waxbeurten. Hierbij worden bikinilijn, schaamstreek en intieme delen gewaxt, waardoor je wekenlang geen last hebt van stoppels, schuring en irritatie en je huid glad is. Een bikini en brazilian wax zijn niet hetzelfde, en je hoeft ook echt niet gelijk all the way te gaan. Je kunt zelf bepalen hoeveel haartjes je wilt waxen, zo zijn er verschillende typen bikini en brazilian wax:

  • Bikini wax: bij een bikini wax worden alle haartjes verwijderd die buiten je onderbroek of bikinibroekje vallen. Zo heb jij geen last van haartjes of stoppels als je op het strand of aan het zwembad ligt.
  • Brazilian wax: een brazilian wax gaat all the way. We waxen de haartjes niet alleen de haartjes langs je bikinilijn, maar ook die op de venusheuvel, je intieme delen en bilnaad. Zeg gedag tegen een geïrriteerde huid, stoppels en ingegroeide haartjes en geniet van een glad huidje down under. Mocht je dat willen, dan kunnen we een streepje of driehoekje haar laten staan.
  • The in between wax: de naam zegt het al, the in between wax zit tussen een brazilian en bikini wax in.

Aftercare

Voor en na je wax behandeling bij wax bar Amsterdam Go NKD

Hoe bereid je je voor op een wax behandeling? Om een wax behandeling optimaal te laten werken, is het belangrijk dat je je ten minste 10 dagen voor je wax beurt niet scheert: even een paar dagen je natuurlijke haargroei omarmen! Wanneer er korter tussen je laatste scheerbeurt en wax behandeling zit, dan blijven er vaak nog haartjes zitten en is je huid gevoeliger. Zorg dat je in lekker zittend ondergoed naar je wax afspraak komt en het lichaamsdeel dat wordt gewaxt niet net met lotion hebt ingesmeerd. Wax pakt namelijk het best op een droge huid.

Wees lief voor jezelf

Na je wax behandeling is het goed om een beetje lief voor jezelf te zijn, zeker na je eerste wax beurt kan je huid wat gevoelig zijn. Ga de eerste 24 uur na je wax beurt niet sporten of zonnen, dat kan je huid namelijk irriteren. Ook is je huid na je allereerste wax afspraak nooit helemaal glad, maar je zult zien dat dit resultaat steeds beter wordt. Mocht je huid toch een beetje gevoelig of geïrriteerd blijven gelijk na de wax beurt, dan kun je er een kalmerende lotion met bijvoorbeeld aloë vera opsmeren. Voor een optimaal resultaat en een super glad huidje kun je je huid regelmatig insmeren met een scrub.

Voorkomen van ingegroeide haartjes

De haartjes worden steeds zachter na het waxen, waardoor het iets meer moeite kost om door de huid heen te groeien. Je helpt de haartjes, door de dode huidcellen regelmatig weg te scrubben. Begin hier mee na 1 week en herhaal elke 5 dagen. Zo blijft je huid super smooth.

DE MEEST GESTELDE VRAGEN

Nog een keer de belangrijkste vragen van onze klanten uitgeschreven.

Waxen is de enige ontharingsmethode waarbij je direct resultaat bereikt. Een heerlijk zachte, soepele huid. De haren blijven zo’n 3 tot 5 weken weg, waardoor je weken achter elkaar verlost bent van ongewenst haar. De haren komen ook zachter en vaak minder terug.

Er is geen verschil. Harsen is de Nederlandse term voor het verwijderen van haren met behulp van hars en Waxing is de Engelse term voor precies hetzelfde!

* Warme hars, ook bekend als Soft Wax of Striphars. Deze hars hecht aan de huid en wordt verwijderd met een strip. Wij gebruiken deze hars voor grote oppervlakten zoals benen, armen, rug, borst, buik en billen.
* Filmhars, ook bekend als Hard Wax. Deze hardt vanzelf uit en heeft geen strip nodig voor het verwijderen. Deze hecht niet aan de huid en is zeer geschikt voor de gevoelige lichaamsdelen, zoals je oksels, bikini, schaamstreek en gezicht.

Bij zwangerschap kun je gewoon (doorgaan met) waxen. Bij de meeste dames voelt het harsen wel wat pijnlijker aan. Het voordeel is meestal wel, dat tijdens de zwangerschap de haartjes langzamer groeien.

Dat is geen probleem, zolang je een tampon/OB gebruikt. Ook als het de laatste dag van je periode is. Hou er rekening mee dat het harsen net voor je periode gevoeliger kan zijn.

De huid kan vooral de eerste keer reageren met roodheid, wat bultjes of kleine puistjes. Vaak is dit meteen na de behandeling te zien. Dit is een huid reactie, die met een paar dagen weer weg is. Je zult zien, dat als je een 2e keer (of vaker) waxt, dat de huid het waxen herkent en de reactie al veel minder is.  Het harsen van de schaamstreek (Brazilian Wax) kan in een enkel geval wat langdurige roodheid geven. In de meeste gevallen is alles binnen een uur gekalmeerd en weer normaal van kleur en gevoel.

Ja, dat is mogelijk. Onder de 18 jaar moet je wel toestemming hebben van je ouders/verzorgers.

©2019 - GONKD Amsterdam